Vi gir slipp på flere fine ting i livet vårt nå for å kunne oppnå drømmen.
Eventyret Livskvalitet Mål Nærvær Tid

Å gi slipp for å kunne ta i mot

By on 18. mai 2017

You can never cross the ocean unless you have the courage to lose sight of the shore. Christopher Colombus

Det nydelige huset vårt på idylliske Nesodden ligger nå ute for salg, og visningen er om få dager. Huset, som du kan ta en nærmere titt på her, er jo symbolet på vår trygghet. Vi har brukt masse tid og penger på å ordne dette hjemmet for at det skal bli akkurat slik vi ønsker oss det. Med god plass til familien, som til tider rommer seks personer, -samt privatliv og gode senger for våre gjester. Likevel gir vi slipp på tryggheten vi har i dag – som hjemmet vårt og jobbene våre. Slik at vi skal kunne komme dit vi ønsker å være i morgen.

Drømmehuset

Velkommen inn. Kanskje du eller noen du kjenner vil ta over vårt herlige hjem?

For min del hopper jeg ut i det å satse på å være selvstendig næringsdrivende uten sikre inntekter. Og jeg vet at jeg aldri kommer til å angre, uansett om jeg går på snørra. Imidlertid hadde jeg nok angret dersom jeg aldri hadde våget å hoppe. Jeg kunne selvfølgelig hatt et godt, trygt og «vellykket» liv. Men min indre drivkraft, som jeg skrev om i dette blogginnlegget, hadde da blitt lagt en  solid demper på.

Så da står jeg her, og sier farvel til flere av de gode tingene som er i ivet mitt nå. For familien min og jeg kan ikke flytte til fjell, snø og ski hvis vi holder fast på dette huset. Og jeg kan ikke dedikere meg fullt ut til å bygge min bedrift uten å gi slipp på jobben min som senior kommunikasjonsrådgiver – og en god og fast inntekt.

Det er nå vi lever

Det var først da jeg innså at jeg kunne hvile i utfallet, uansett hvordan det måtte bli, at jeg turte å hoppe. For det verste som kan skje er faktisk ikke så ille. Ingen kommer til å sulte, og vi kommer til å ha tak over hodet. Går ikke dette, så finner vi på noe annet.

Det er nå vi lever. Ikke når vi blir syke, og kun har kort tid igjen på jorda. Det er nå vi kan forme det livet vi ønsker å leve.

Å leve snarere enn å bli levd

Livet handler om å ta valg som er riktig for meg og mine aller nærmeste. Ikke valg som er riktige for andre, og i tråd med deres forventninger. Det er klart jeg kjenner på frykt innimellom. Men jeg vil ikke la frykten for alt det negative som kan skje, stå i veien for det som har potensiale til å endre livet mitt. Selv om jeg står på usikker grunn akkurat nå.

Se gjerne denne talen til Steve Jobs, som handler om nettopp det å følge hjertet og intuisjonen og ha tillit til livet. Den varer bare i 15 minutter, og har betydd veldig mye for meg.

 

 

hits

TAGS
RELATED POSTS
Hugsmia - Mayka Brevik

Hugsmia er ei smie for modige og energiske bedriftsleiarar som ynskjer seg tid til det viktigaste, slik som nye kreative prosjekt, hobbyar og relasjoner. Hugsmia smir og slagkraftig kommunikasjon for hjarteprosjekta til desse bedriftsleiarane. I smia møter du meg, Mayka Brevik, kommunikasjonsrådgjevar og eksperimentell katalysator med sans for komplekse prosjekt. Bloggen dreier seg om mi eiga reise, for å få tid til det viktigaste, og slik oppnå livskvalitet. For tida går noko av smedarbeidet ut på å leggje om bloggen til nynorsk.

Følg meg!

Legg inn din epost-adresse, så sender jeg deg en varsling når jeg legger ut nye blogginnlegg.

Bli med blant 15 andre abonnenter

Kategorier
Blogglisten
Blogglisten hits