Coaching Tanketrening Tilstedeværelse

Hvordan bruker du tiden din egentlig?

By on 27. mai 2013

Nå fikk jeg lyst til å skrive litt om det å være tilstede der jeg er. Om å være her og nå, satt i sammenheng med sosiale medier. Og om unødvendig tidsbruk, på hva da?

Jeg lurer på om jeg har blitt en smule anti-sosiale-medier. Iallefall har jeg blitt mer bevisst på bruken av det, etter utallige Facebook-chillinger og surfe-chillinger, der jeg i etterkant rett og slett har blitt litt irritert på meg selv. For hva har jeg egentlig brukt tiden min på, der jeg har ligget sammenkrøpet i soafen, eller sittende på trikken mens jeg har smartphone-chillet? Og hva kunne jeg fått med meg istedet?

For boka jeg skulle lest ligger uåpnet ved siden av meg eller i veska, jeg dagdrømmer ikke like mye som før, veslemann som viser meg legobilen han har bygget, har et par ganger bare fått et «mmmm» til svar og den dyrebare tiden jeg hadde satt av til bare meg selv og en kopp kaffe på kafè blir slukt av den store verdensveven.

Misforstå meg rett, jeg elsker sosiale medier, som kunnskapskilde, som kontaktflate med familie og venner, og som et spennende og effektivt verktøy med tanke på dialog med målgrupper i jobbsammenheng.

På privaten er det en stund siden jeg og husbonden begynte å legge fra oss mobilene inne mens vi var ute med småtten. Likevel ser jeg altså at jeg mister noen øyeblikk. Senest på fredag da mine nese og mine øyne var mer oppi smartphonen enn rettet mot scenen, og jeg gikk glipp av introen til Nils Bech. Men hva er det som er så viktig egentlig? Det er jo veldig befriende å bare legge fra seg telefonen når jeg er ute og leker med veslemann. Eller når jeg på hytta. Eller når jeg er ute på lange skiturer eller joggeturer. Bare være tilstede der jeg er.

Rundt meg ser jeg mer og mer av dette. En anti-sosiale-medier-trend. Har vi bli litt lei? Hva med deg? Er du til stede der du er, eller drar du opp den lille svarte eller hvite når du har en ledig stund? Og hva surfer du etter egentlig?

Dette er et bilde fra en av mine favorittsteder på jord, familiens småbruk. Her logger jeg helt av, og nyter stillheten og freden.

drolsum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Hugsmia - Mayka Brevik

Hugsmia er ei smie for bedriftsleiarar som ynskjer seg tid til det viktigaste. I smia møter du Mayka - kommunikasjonsrådgjevar og eksperimentell katalysator med sans for komplekse prosjekt. Bloggen dreier seg om Mayka si eiga reise, for å få tid til det viktigaste, og slik oppnå livskvalitet. For tida går noko av smedarbeidet ut på å leggje om bloggen til nynorsk.

Følg meg!

Legg inn din epost-adresse, så sender jeg deg en varsling når jeg legger ut nye blogginnlegg.

Bli med blant 13 andre abonnenter

Kategorier
Blogglisten
Blogglisten hits