Nærvær Tid

Hvordan er det egentlig å #loggeav en hel helg?

By on 25. mars 2015

Hørt om skjermsjalusi? Både jeg og fireåringen min har kjent på dette, og mannen min har klaget på min manglende tilstedeværelse noen ganger…

Og selv om vi er flinke til å legge bort mobilen innimellom, er den ofte i sving, og fører til at tiden vår sammen blir forstyrret. Forrige helg hadde jeg, min husbond, og bonusdatteren min på 13 år, en mobilfri helg. Hvordan gikk så dette, ikke minst med tanke på den unge frøkna som gjerne kan ligge i timevis på sofaen og chille på smartphonen?

Slik gjorde vi det:

 • Fredag kveld la vi bort telefonen kl 17.Det var lov å sjekke den igjen kl.22
 • Lørdag var det lov å sjekke telefonen kl. 11, kl. 17 og kl 22
 • Søndag var det lov å sjekke telefonen kl. 11, kl.17 og kl.22
 • Helgen var altså ikke komplett mobilfri – det var lov å raskt sjekke den på de gitte tidspunktene, og svare på sms og telefonoppringninger. Må si det kriblet litt i fingrene på de tidspunktene vi fikk lov til å gå inn i kottet (!) for å hente mobilen.

Hva var digg med mobilfri weekend?

 • Tiden går saktere
 • Vi finner på ting sammen og er mer «i lag» (som min mann fra Tromsø sier det)
 • Vi ble mer kreative
 • Vi hadde mer kontinuitet i aktivitene våre, og kunne gå mer i dybden
 • Vi fikk lest bøker i ro og mak
 • Samtalene fløt uten plingende forstyrrelser
 • Imidlertid kjente vi på en viss abstinens, og glemte innimellom at vi ikke hadde mobilen tilgjengelig. Tenåringen syntes det var den lengste fredagskvelden hun hadde hatt i manns minne. men både lørdag og søndag var hun fornøyd med å ha masse tid til å gå i dybden på pusling, lage vafler, lage kalender og gjøre ulike håndarbeidsprosjekter.

Små og store ting som vi savnet :

 • Vi snakket om Instagramkontoer, men fikk ikke vist dem til hverandre
 • Jeg ville filme lille baby, grep etter mobilen, men hadde glemt at den er gjemt bort på kottet.
 • Jeg ville sjekke klokka, ante ikke hva klokka var da den vi har på kjøkkenet har stoppet
 • Fikk plutselige innfall om å sende hjerter til bestevenninnene mine, men dette utgår jo
 • Fikk ikke sjekket matoppskrifter på mobilen, for å finne inspirasjon til uka etter
 • Fikk ikke sjekke massasjestol på Finn.no
 • Fikk ikke hørt på lydbok på storytel da jeg var ute og trillet
 • Fikk ikke hørt på musikk på joggetur
 • Hva tenker jeg om mobilen etter dette?

Selv om jeg kjente litt på abstinenser, spesielt etter å ha stått opp om morgenen, er jeg faktisk ikke så avhengig av mobilen min. Jeg syns det var deilig med mobilfri, og likte spesielt det å ikke bli forstyrret av den mens jeg holdt på med diverse gjøremål, samt det å være sammen som familie uten at noen hadde nesa nede i smartphonen sin.

Men helt mobilfri blir det nok ikke i helgene fremover, jeg innser at vi er nødt til å ha tilgang på mobilen, ikke minst med tanke på avtaler og bilde – og filmmuligheter. Men jeg søker balansen i dette, og vil nok logge av enda mer enn før etter denne helgen, både på hverdager og i helgene.

Har du prøvd deg på mobilfri? Hvordan fungerte det

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Hugsmia - Mayka Brevik

Hugsmia er ei smie for modige og energiske bedriftsleiarar som ynskjer seg tid til det viktigaste, slik som nye kreative prosjekt, hobbyar og relasjoner. Hugsmia smir og slagkraftig kommunikasjon for hjarteprosjekta til desse bedriftsleiarane. I smia møter du meg, Mayka Brevik, kommunikasjonsrådgjevar og eksperimentell katalysator med sans for komplekse prosjekt. Bloggen dreier seg om mi eiga reise, for å få tid til det viktigaste, og slik oppnå livskvalitet. For tida går noko av smedarbeidet ut på å leggje om bloggen til nynorsk.

Følg meg!

Legg inn din epost-adresse, så sender jeg deg en varsling når jeg legger ut nye blogginnlegg.

Bli med blant 15 andre abonnenter

Kategorier
Blogglisten
Blogglisten hits