Når du hver dag har med deg bevisstheten om at du skal dø, vil du leve mye rikere fordi du vil konsentrere deg om det som er viktig, og ikke det som ikke er så viktig.
Livskvalitet Nærvær

Husk at du skal dø

By on 5. mars 2017

Memento Mori. Husk at skal dø.

Ingen av oss vet hvor lenge vi kommer til å leve. Ingen av oss har noen garantier for hva morgendagen vil bringe. Ingenting varer. Vi vet aldri når det er for sent.

Dersom du forsøker å fortrenge tankene om døden, eller late som om den ikke eksisterer, kan det hende at du gjør deg selv en bjørnetjeneste. For det ligger utrolig mye læring i det at du engang skal forlate denne jorda.

Det å være bevisst døden kan gi deg en mulighet til å leve sant og ekte, og gjøre det enklere for deg å leve i øyeblikket, samt gi slipp på det som ikke er viktig. Og det er ingen motsetning i det å virkelig nyte livet samtidig som du er bevisst på at du skal dø. Snarere tvert i mot!

Dersom du husker på at du skal dø, vil du bruke mindre tid og energi på å klage, kjefte og være negativ. Når du begynner å tenke på denne måten, blir ikke konflikten med partneren eller kollegaen din, smerten i kneet eller togstansen så viktig. En bulket bil, en feilkjøpt kjole eller en vase som går i tusen knas, er ikke så ille i den store sammenhengen. Du kan til og med komme til å le av det hele!

Når du hver dag har med deg bevisstheten om at du skal dø, vil du leve rikere fordi du vil konsentrere deg om det som er viktig, og ikke det som ikke er så viktig.

Hver dag kan du stille deg selv følgende spørsmål:

  • Hva er aller viktigst for deg, hva har du ikke glemt om 20 år?
  • Hva er ikke viktig, hva er glemt om 20 år?
  • Hva bruker du tiden din på, er hjertet med?
  • Hvordan kan du akseptere alt som skjer, selv om du har det vanskelig akkurat nå?
  • Som om du allerede hadde levd, hva vil du bli husket som?
TAGS
RELATED POSTS
Hugsmia - Mayka Brevik

Hugsmia er ei smie for modige og energiske bedriftsleiarar som ynskjer seg tid til det viktigaste, slik som nye kreative prosjekt, hobbyar og relasjoner. Hugsmia smir og slagkraftig kommunikasjon for hjarteprosjekta til desse bedriftsleiarane. I smia møter du meg, Mayka Brevik, kommunikasjonsrådgjevar og eksperimentell katalysator med sans for komplekse prosjekt. Bloggen dreier seg om mi eiga reise, for å få tid til det viktigaste, og slik oppnå livskvalitet. For tida går noko av smedarbeidet ut på å leggje om bloggen til nynorsk.

Følg meg!

Legg inn din epost-adresse, så sender jeg deg en varsling når jeg legger ut nye blogginnlegg.

Bli med blant 15 andre abonnenter

Kategorier
Blogglisten
Blogglisten hits