Livskvalitet Mental trening

Hvilken fjelltopp vil du bestige?

By on 30. april 2014

“Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.”~ Mahatma Gandhi

I går var jeg på foredrag med Karina Hollekim. Jeg satt som flere andre helt rørt og oppslukt i stolen, i ren beundring. For ei dame! For en styrke! For en vilje!

Eventyreren Karina Hollekim ble lam i bena etter en fallskjermulykke i 2006, og fikk da beskjed om at hun aldri mer kunne gå igjen. Likevel satte hun seg et mål etter ulykken, nemlig at hun en dag skulle stå på toppen av et fjell igjen med ski på beina. Hun klarte også etterhvert å se meningen i ulykken, for som en venn av henne sa til henne på sykehuset; «Hadde det ikke vært for denne ulykken, ville du ikke levd i dag». Ulykken reddet faktisk livet hennes!

Hun tok et lite steg av gangen, og ja, hun klarte det som alle andre sa var umulig. Etter fire år, og mye hardt arbeid, gikk hun igjen.

Kraftfull teknikk for å nå din fjelltopp

Dette fikk meg til å tenke på mine egne mål og mine egne drømmer. På fjelltoppen (e) jeg selv higer etter, på mine egne mål. For en stund siden lærte teolog, foredragsholder og coach Bernt Torgussen meg en kraftfull teknikk som jeg nå praktiserer. Hver dag skriver jeg ned ti mål/drømmer, i en rosa notatbok. Jeg tar da utgangspunkt i at jeg har alle ressurser tilgjengelig for å kunne nå disse målene, at målene er innenfor min egen kontroll, at de er personlige, at de skrives i presens og at de er positivt formulert (jeg skriver hva jeg vil, ikke hva jeg ikke vil).

For eksempel kan du skrive: «Jeg løper New York Maraton». De ti målene blir gjerne litt ulike for hver dag, men det er et par ting som går igjen, som jeg nå innser at er svært viktige drømmer for meg. Kanskje mine livsmål? Så jeg har bestemt meg å gå for disse drømmene, steg for steg, selv om det kommer til å koste. For livet er for kort til å ikke gjøre det jeg virkelig har lyst til!

Kanskje er denne drømmereisen også noe for deg? Hva er din fjelltopp? Hva er ditt mål?

rondane1

Her sliter jeg meg opp Høgronden i Rondane. Nå drømmer jeg også om andre «fjelltopper».

 

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Hugsmia - Mayka Brevik

Hugsmia er ei smie for modige og energiske bedriftsleiarar som ynskjer seg tid til det viktigaste, slik som nye kreative prosjekt, hobbyar og relasjoner. Hugsmia smir og slagkraftig kommunikasjon for hjarteprosjekta til desse bedriftsleiarane. I smia møter du meg, Mayka Brevik, kommunikasjonsrådgjevar og eksperimentell katalysator med sans for komplekse prosjekt. Bloggen dreier seg om mi eiga reise, for å få tid til det viktigaste, og slik oppnå livskvalitet. For tida går noko av smedarbeidet ut på å leggje om bloggen til nynorsk.

Følg meg!

Legg inn din epost-adresse, så sender jeg deg en varsling når jeg legger ut nye blogginnlegg.

Bli med blant 16 andre abonnenter

Mest populære innlegg og sider
Kategorier
Blogglisten
Blogglisten hits