Coaching Drømmer Mental trening Tanketrening Tilstedeværelse

Hvis du skulle levd livet ditt om igjen…

By on 15. april 2015

«Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste jeg at det var selve livet» (Stig Johansson).

 

De siste dagene har jeg på flere måter blitt påminnet dette med at det beste vi kan gjøre for oss selv og dem rundt oss, er å leve det livet vi virkelig ønsker oss. Gjøre det vi elsker, det vi er skapt for. For om 10, 30 eller 50 år er det ingen vei tilbake.

Vil du da være fornøyd med de valgene du tok, det livet du valgte for deg selv?

Jeg tror dette er noe mange innimellom tenker på, men at det er et perspektiv som rett og slett blir borte i en travel hverdag, og som mange ikke våger å snakke om. Men dagene, ukene og årene går, og plutselig er du ved veis ende.

Vil du da være fornøyd med det livet du levde? Bruker du den dyrebare tiden din på det du virkelig ønsker? På det du virkelig vil bli god på?

Her om dagen skrev gamletreneren min på Facebook at «om 15 år vil du vil vera meir skuffa over det du ikkji gjorde enn over det det du gjorde». Filmen Mot naturen tar opp temaet. Bente Sollid skriver indirekte om dette på bloggen digital hverdag. Nylig hørte jeg på en podcast av Ekko på P2. Her ble flere mennesker over 65 år stilt det samme spørsmålet, «Hvis du kunne leve livet ditt om igjen, er det da noe du ville gjort annerledes?». De aller fleste svarte at de angret på det de ikke hadde gjort, men ikke på det de faktisk hadde gjort. Hvis de fikk leve livet om igjen, ville de tatt mer sjanser og vært mer vågale. En av de spurte sa at hun var glad for at hun faktisk hadde fått forløst talentet sitt.

Når jeg har inspirasjonssamtaler med andre som står foran små eller store valg, bruker jeg ofte et perspektiv der vedkommende ser for seg seg selv som lykkelig 70, 80 eller 90- åring. Herfra går personen inn i seg selv på det tidspunktet i livet, og ser tilbake på hvilke valg som ble tatt på veien for at «pensjonisten» i dag er lykkelig over det livet han eller hun har levd.

Så hva ønsker du? Og hvordan kan du få det til? Jeg for min del har et par drømmer jeg SKAL realisere! Jeg merker at måten jeg bruker dette ordet, og andre modale hjelpeverb, på, avgjør hvordan jeg forholder meg til de målene jeg setter for meg selv.

På kjøleskapsdøra vår henger det et dikt. En påminnelse om at livet går fort, og at det er nå vi kan legge til rette for å gjøre det vi ønsker, enten det er små eller store ting. Og ved hvert valg du tar her i livet kan du jo alltids spørre deg selv; «Vil dette gjøre meg lykkelig?»

Eller hva tenker du?

Hvis jeg skulle leve livet mitt om igjen…

Jeg ville våge å gjøre flere feil.
Jeg ville slappe av.
Være mer smidig.
Jeg ville være mer enfoldig.
Jeg ville ta færre ting alvorlig.
Jeg ville ta flere sjanser.
Jeg ville ha flere opplevelser.
Jeg ville bestige flere tinder
og svømme over flere floder.
Jeg ville spise mer is og færre bønner.
Jeg ville kanskje få flere vanskeligheter,
men færre innbilte.

Du skjønner;
jeg er en av de som har levd fornuftig og sunt.
Time etter time, dag etter dag.
Jeg har hatt mine øyeblikk,
og hvis jeg skulle fått leve livet mitt om igjen
ville jeg hatt flere av dem.
Faktisk ville jeg ikke hatt noe annet, bare øyeblikk.
Det ene etter det andre,
i stedet for å leve så mange år
styrt av tanken på morgendagen.
Jeg har vært en av dem som aldri har reist noe sted
uten et termometer, en varmeflaske,
en regnfrakk eller en fallskjerm.

Hvis jeg skulle leve om igjen,
ville jeg reist med mindre håndbagasje.
Hvis jeg skulle leve livet mitt om igjen,
ville jeg gå barbeint tidligere om våren,
og fortsette med det mye lenger utover høsten.
Jeg ville danse mer.
Jeg ville kjøre mer karusell.
Og jeg ville plukke flere tusenfryd.

– Nadine Starr, 85 år.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Hugsmia - Mayka Brevik

Hugsmia er ei smie for bedriftsleiarar som ynskjer seg tid til det viktigaste. I smia møter du Mayka - kommunikasjonsrådgjevar og eksperimentell katalysator med sans for komplekse prosjekt. Bloggen dreier seg om Mayka si eiga reise, for å få tid til det viktigaste, og slik oppnå livskvalitet. For tida går noko av smedarbeidet ut på å leggje om bloggen til nynorsk.

Følg meg!

Legg inn din epost-adresse, så sender jeg deg en varsling når jeg legger ut nye blogginnlegg.

Bli med blant 13 andre abonnenter

Kategorier
Blogglisten
Blogglisten hits