Frykt på veien mot drømmen
Coaching Drømmer Eventyret Inspirasjonssamtaler Mål Mental trening

6 tips for å gå gjennom frykten som stopper deg

By on 23. mai 2017

«Your fears are not random. They are linked to your deepest desires. Especially the fears that are strongest for you». – Laurend Russo

Herreminhatt, de siste ukene har jeg levd meg gjennom tårer, latter og følelser an mas. Vanskelige tanker har banket på døra, og ropt; «Herregud, hva er det du driver med, tenk om hva hvis, Mayka?» Kanskje fordi jeg kommer nærmere og nærmere drømmen min, og det som er riktig og viktig for meg.

Nå kjemper hjernen for å få meg til å stoppe. «Kom deg tilbake til den trygge bingen! » Hjernen er ikke konstruert for slike endringer som jeg står i nå. Den forsøker hele tiden, på finurlig vis, å få meg å velge en tryggere sti. Det hjelper heller ikke når enkelte personer (drømmetyvene, som jeg kaller dem) stiller spørsmål ved det jeg gjør; «har du tenkt på det, tenk om det skjer, hva gjør du da?»

Den selvsaboterende frykten

Nå når jeg står midt oppi dette, skjønner jeg veldig godt at det i denne fasen (om ikke før) er mange som saboterer seg selv, og flykter tilbake i hiet sitt. Der det er trygt og godt. Drømmen og friheten får heller vente, den indre drivkraften får vike for tryggheten. Hit, men ikke lenger. Men det skjer ingen vekst og utvikling i hiet.

Og selv om det krever sitt å stå i dette, vet vi jo at det vil stabilisere seg igjen, etterhvert som vi får stablet oss på beina på både den ene og den andre måten. For nå er det en realitet; huset er solgt. Vi er ferd med å pakke oss ut, og si farvel til venner og kolleger, for så å legge ut på en usikker ferd. Det er klart det er tøft, spesielt siden vi har så mange gode ting rundt oss her vi er. Men vi kan ikke få alt her i livet, det er rett og slett ikke mulig. Vi har funnet en leilighet vi kan leie så lenge. Og ikke minst; vi har fått tilslag på en vakker og stor tomt, som ligger helt inntil en fredet skog. Jeg skal i gang med gründertrening, først gjennom Fjellflyt (og blir dermed å finne også i vakre Våga i løpet av høsten) også videre gjennom Hallingdal Etableresenter

Da vi var i Hemsedal for et par uker siden, møtte vi flere hyggelige innbyggere. Vi drakk te både på verandaen til en energisk journalist i Hallingdølen, og hos familien til en av de nye klassekameratene til 7-åringen vår. Vi gikk fjelltur og vi observerte de sporty familiene som var ute på sykkelorientering.

Geiteberget i Hemsedal

En snartur opp på Gjeiteberget med de små.

Føl frykten, og gjør det likevel!

Dette valget vil komme til å påvirke hvordan vi lever om tre år , om 10 år, om 20 år. Og for å få til det vi ønsker, må vi gi slipp, og gå gjennom frykten og det ukomfortable. Du har kanskje opplevd det selv, at ulike former for frykt, noen ganger forkledd eller misoppfattet som fornuft, realisme eller intuisjon, kan hindre deg i å gjøre det du innerst inne vet at er riktig for deg. Hindre deg i å følge drømmen din. Frykten kan lure deg, paralysere deg, og gjøre deg apatisk.

En drøm er kun en drøm, inntil du har en plan. Og for å følge planen, må du gjennom nedturer, hindringer og frykt. Det er ikke enkelt, men det er mulig!

Hvordan du kan møte, og gå gjennom frykten, for å følge dine drømmer og mål, er noe jeg skal komme tilbake til i august. Da lanserer jeg mitt aller første nettkurs.

Kurset har sitt grunnlag i verktøykassa til ICF Coaching. I dette nettkurset, som blant annet handler om hvordan du avdekker det du brenner for, samt dine viktigste verdier og drømmer, skal hvilke hindringer du kan komme til å møte på, og hvordan du kan komme deg gjennom dem utgjøre en hel modul. Du vil få en forståelse av hvilken frykt som er sterkest i deg,  hva du er mest redd for og aller viktigst; få verktøy som kan ta deg gjennom det.

Du kan allerede nå melde din interesse her, og vil da få tilsendt et gratis minkurs (som utgjør en forsmak på selve nettkurset) når dette er klart i august.

I den forbindelse er jeg veldig nysgjerrig på å få vite hva du vil vite mer om, og hva du har behov for å lære.

Jeg setter stor pris på om du vil sende meg en e-post på mayka@freeasabird.no. Jeg svarer alle!

Gratis minkurs

Gratis minikurs i regi av Free as a bird coaching kommer snart! Du kan allerede nå melde deg på ved å klikke på bildet.

Her følger 6 tips som kan hjelpe deg med å komme gjennom frykten som hindrer deg: 

  1. Meditasjon: I denne litt kaotiske fasen, har meditasjon vært viktig, noe det forøvrig alltid er for meg. Når jeg mediterer, observerer jeg tankene og «apekattene» – som noen ganger roper høyere enn andre ganger. Gjennom åresvis med denne praksisen, har jeg erfart at vi ikke er tankene, men at vi er den som observerer tankene. Det er selvsagt ikke så lett å huske på dette alltid, og tankene kan lett ta overhånd. Men gjør en liten øvelse nå; forestill deg at du er sola, alltid like rolig og stødig. Mens tankene er som mørke og lyse skyer som sklir forbi og skygger for sola – som er deg. Du kan hele tiden vende tilbake til sola, gjennom pusten. På Facebook-siden min finner du flere meditasjoner.
  2. Hvorfor vil du? Spør deg selv;  hva er de ti viktigste grunnene til at du vil det du vil?
  3. Hva er du egentlig redd for? Ta frem to ark, der du på den ene siden skriver hva du er redd for, og på den andre siden skriver hvorfor du ikke trenger å være redd for nettopp disse tingene.
  4. Er det sant? Spør deg selv; er det jeg tenker sant? Er det virkelig helt sant?
  5. Memento Mori! Husk at du skal dø. Dersom du hadde hatt kort tid igjen å leve, hva ville du har gjort da? Ville du fortsatt hatt tanker som hindrer deg i å gå for det du drømmer om? Hadde du brydd deg om hva andre mener?
  6. Snakk med en venn eller støttespiller som er på ditt lag (og som du vet at ikke vil plukke ideene dine fra hverandre).

Kjenner du deg igjen? Jeg hører gjerne fra deg om hvorvidt noen av tiltakene jeg listet opp her hjelper deg. Send meg gjerne en mail på mayka@freeasabird.no, jeg svarer alle.

TAGS
RELATED POSTS
Hugsmia - Mayka Brevik

Hugsmia er ei smie for bedriftsleiarar som ynskjer seg tid til det viktigaste. I smia møter du Mayka - kommunikasjonsrådgjevar og eksperimentell katalysator med sans for komplekse prosjekt. Bloggen dreier seg om Mayka si eiga reise, for å få tid til det viktigaste, og slik oppnå livskvalitet. For tida går noko av smedarbeidet ut på å leggje om bloggen til nynorsk.

Følg meg!

Legg inn din epost-adresse, så sender jeg deg en varsling når jeg legger ut nye blogginnlegg.

Bli med blant 13 andre abonnenter

Kategorier
Blogglisten
Blogglisten hits