Om Mayka

«Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.» – Henry David Thoreau

Jeg er Mayka, født i 1978. Ei jordnær og sprudlende jente fra Ål, som de siste 20 årene har bodd i Lofoten, på Rena, i Oslo og på Nesodden. Sommeren 2017 går imidlertid veien tilbake til Hallingdal, og og nærmere bestemt Hemsedal. Sammen med familien følger jeg mine viktigste verdier, og det vi virkelig ønsker oss, noe du kan lese mer om her.

Jeg fattet tidlig interessen for psykologi, filosofi og de store spørsmålene i livet. For hva som rører seg i menneskesinnet, og hva som får mennesker til å handle og kommunisere slik de gjør. Jeg var fascinert av kroppspråk og følte ofte på meg hvordan andre hadde det-noe jeg fortsatt gjør. I tillegg har jeg alltid elsket å skrive og brenner for gode og løftende samtaler med humor.

maykalayka2

Coaching

Jeg er utdannet medieviter ved universitetet i Oslo og har jobbet som journalist, kommunikasjonsrådgiver og kommunikasjonssjef i en årrekke.

I 2012 oppdaget jeg coaching for første gang da jeg selv ble coachet – i en situasjon der jeg var svært rådvill. Coachingsamtalen traff meg så dypt at jeg ble nysgjerrig på å utforske dette videre. Det var noe med å finne ut av hva som virkelig var viktig for meg og hva jeg egentlig ville. Noe med å finne svarene i meg selv uten å bli styrt av ytre rammer som forventninger og hva andre mener.

Etter at jeg selv begynte å studere coaching, og etter å ha sett hva disse verktøyene kan gjøre med menneskers tanker, viljestyrke og liv, ble jeg sikker på at dette er min lidenskap. Det å hjelpe andre til kraftfull endring. Jeg føler meg hel og fullstendig tilstede når jeg utøver faget mitt.

Noe av det jeg brenner mest for er å støtte andre i å finne det de virkelig brenner for og hjelpe dem til å våge å gå for det hjertet sier – det de drømmer om. 

Da jeg begynte å studere Coaching selvledelse og emosjonell intelligens på BI, boblet det i hele meg. Jeg utdannet meg videre til profesjonell Erickson Coach gjennom Erickson Coaching International og har jobbet som coach ved siden av jobb som senior kommunikasjonsrådgiver siden 2014. Imidlertid kjenner jeg at dette er en sterk drivkraft i meg som jeg ønsker å bruke mer tid på.  Fra sommeren 2017 satser jeg for fullt på egen bedrift, samtidig som jeg skal sertifisere meg som Associate Certified Coach.

Dette kan du lese om på bloggen:

Mine fem viktigste verdier er frihet, tilstedeværelse, stillhet, sannhet og ro, noe som gjør naturen , og spesielt fjellheimen,  til mitt paradis. Jeg er vokst opp med natur rundt meg, og elsker lange løpeturer og skiturer. Og når jeg kan kombinere stillhet, ro og natur med coachingsamtaler, løper tankeprosessene ekstra lett. Det er da jeg virkelig løfter andre, og selv blir løftet.

Jeg reflekterer daglig over hvor forgjengelig og kort livet faktisk er. Jeg vet ikke hvor lenge jeg er her. Derfor vil jeg gjøre det beste ut av hver dag, prioritere det som er det viktigste for meg og mine, og dele av min erfaring og kunnskap.

På bloggen vil du kunne lese om mine egne erfaringer og tanker omkring coaching, mindfulness, friluftsliv og viktigheten av å følge sine drømmer og verdier. I tillegg kommer jeg fremover til å skrive om vårt eventyr; om hvordan vi som familie følger hjertet og drømmen og flytter til fjells. Du vil også kunne lese om asthanga yoga, som jeg nå gradvis vender tilbake til etter min tredje fødsel.

Min visjon: 

I nauren hjelper jeg mennesker med å skape bevegelse. Fra bevisstgjøring, visjon og motivasjon til manifestering av drømmer og mål.

Min CV finner du på LinkedIn.