Tilstedeværelse

Tilstede i morgenstunden med barnet ditt?

By on 24. mai 2013

Kjenner du deg igjen i følgende scenario?:»Jeg vil ha syltetøy, nei jeg vil ha leverpostei, nei jeg vil ha brunost, nei jeg vil ha syltetøy!» Klokka tikker ubønnhørlig mot åtte, og du er allerede sent ute til et viktig møte, treåringen drar deg i (og lager flekker på) den nye Ted Baker-kjolen-din med klissete syltetøyfingre mens han roper «lek med meg», » og «du klarer ikke ta meg», mens du selv ikke er ferdig med å sminke deg og heller ikke husker hvor du la husnøklene da du kom hjem i går kveld. Veslefar vil ikke ha på de klærne du legger frem, og bruker en evighet på å bestemme seg for å gå for den blå, slitte buksa (som han alltid går med), og en supertrøye som synger på siste vers. Ute i gangen vil han ikke ha på den blå jakka du forsøker å tre på ham, men heller den brune jakka som henger i barnehagen. Dessuten må han bare inn på rommet og hente en brannbil som han skal vise til bestevennen sin når han kommer i barnehagen. Omsider kommer dere dere ut, og han sparker på sparkesykkelen i full fart, mens du løpende klikker på dine høye hæler fra Acne og prøver å holde tritt. Plutselig bråbremser godgutten, for det er noen tømrere som står og hamrer på et hus langs veien. » Fy fy fy», roper han og hever pekefingeren mot dem, «vær stille manner, jeg får vondt i ørene». Tømrerne fortsetter sitt arbeid. » Hører dere, jeg får vondt i ørene», roper han igjen. Denne gangen får han kontakt, og tømrerene vinker og smiler til mini, før han sparker videre. Bråbrems igjen. » Der ligger det et riddersverd», sier han og slenger fra seg sparkesykkelen. I grøfta ligger det en tykk pinne som han begynner å slå i luften med. Han oppdager så en sølepytt som han begynner å klaske med «riddersverdet» i. Dessverre treffer søledråpene trenchcoaten din fra Oasis, og flekkene er umulige å tørke vekk. «Nå må du gå da», sier du, men den lille sjefen svarer: «Ikke enda, lille pusekatt!». For der var det nemlig et ekorn som klatret i et tre, og unggutten går nærmere treet for å ta dyret i nærmere øyesyn. For ikke å snakke om å lytte til ugla som tuter i det fjerne.

Kjenner du deg igjen? Blir du stresset? Eller gleder du deg over morgenstunden og oppdagelsesferden med den vesle?

Jeg har iallefall bestemt meg for å forsøke å finne løsninger for å unngå å bli stresset om morgenen, og samtidig være en tilstedeværende mamma. For det må da være mulig. Her er den foreløpige smørbrødlista mi:

 • Ta trassen og uthalingen av tid som en tålmodighetsprøve og en praksis på å leve i nuet
 • Legge meg en halvtime før og stå opp en halvtime tidligere (men jeg må ha mine 6,5 timer med søvn).
 • Sitte ned med tassen mens han spiser frokost istedet for å stå og løpe rundt
 • Leke med han når han ber om det, det er bare litt som skal til
 • Smøre matpakke kvelden før
 • Legge frem klær kvelden før
 • Sminke meg på trikken
 • Ha et ekstra klesskift på jobben i tilfelle det går helt galt på vei til barnehagen
 • Pick my fights; la poden få gå i de klærne han vil, uansett om de er slitte og velbrukte
 • Ikke slå på barne-tv, det gjør det enda vanskeligere å komme seg ut av huset
 • Benytte meg av fleksitid på jobb (jobbe litt lenger utover ettermiddagen eller jobbe litt på kveldstid)
 • Smile for meg selv av trassen og den sterke viljen til den vesle mannen som altfor fort blir stor
 • Høre på ugla og se etter ekornet
 • Har du flere gode morgentips ? 🙂

Lykke til med din morgenstund i morgen!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Hugsmia - Mayka Brevik

Hugsmia er ei smie for modige og energiske bedriftsleiarar som ynskjer seg tid til det viktigaste, slik som nye kreative prosjekt, hobbyar og relasjoner. Hugsmia smir og slagkraftig kommunikasjon for hjarteprosjekta til desse bedriftsleiarane. I smia møter du meg, Mayka Brevik, kommunikasjonsrådgjevar og eksperimentell katalysator med sans for komplekse prosjekt. Bloggen dreier seg om mi eiga reise, for å få tid til det viktigaste, og slik oppnå livskvalitet. For tida går noko av smedarbeidet ut på å leggje om bloggen til nynorsk.

Følg meg!

Legg inn din epost-adresse, så sender jeg deg en varsling når jeg legger ut nye blogginnlegg.

Bli med blant 16 andre abonnenter

Mest populære innlegg og sider
Kategorier
Blogglisten
Blogglisten hits