Vi flytter til Hemsedal
Drømmer Livskvalitet Natur Nærvær Tid

Vi flytter til fjells

By on 2. mai 2017

Tanken har slått oss mange ganger: Hvorfor ikke skape et liv vi ikke vil ha fri fra? Nå gjør vi nettopp det.

Da jeg for nøyaktig 20 år siden flyttet fra Hallingdal for å gå på friluftslinje på folkehøgskole i Lofoten, var jeg helt sikker på at jeg ikke skulle bosette meg i Hallingdal igjen. Men nå skjer det! Nå går ferden tilbake. Jeg overrasker familien min og andre jeg kjenner i dalen. For nå tar jeg, mannen min og de to minste barna våre på 7 og snart 3 år sats for å flytte til fjells. Både jeg og husbonden har sagt opp trygge, spennende jobber i Oslo som henholdsvis senior kommunikasjonsrådgiver og produkteier. Attraktive jobber som andre gjerne vil ha. Vi gir opp fine kolleger og for min del verdens mest fenomenale leder, og kaster oss ut i usikkerheten det er å hverken ha ny jobb eller noe nytt sted å bo.

Et eventyr

Men det kiler i magen, og vi tenker at alt ordner seg. Vi tar et valg basert på det som er viktig og riktig for oss. På det vi vil være glad for at vi faktisk gjorde når vi en dag ser tilbake på livene våre. På det vi begge ønsker oss mer av: fjell, friluftsliv, snø, ro, frihet og tid sammen som familie. Vi kunne sikkert ha ventet i enda flere år med å gjøre noe, vi kunne sikkert ha sagt; «en dag skal vi… »

Men hvis ikke nå, når? Vi vet ikke hvor lenge vi er her.

Vi har opp igjennom brukt uendelig mye tid på å pakke, kjøre i timevis for så å pakke ut, pakke igjen, rydde, vaske og kjøre hjem i bilkø. Og det med utålmodige unger i baksetet. Hvorfor ikke snu det på hodet? Hvorfor ikke bo på fjellet, og ta helgeturer til byen? Så nå selger vi huset på Nesodden og tar med flyttelasset til dalen der jeg og Stig møtte hverandre for 15 år siden. Til der hvor gommo, mamma, pappa, brødre, svigerinner og tantebarn bor.

Våge å være meg

Det har vært en prosess å komme hit vi er i dag.

For min del har det vært en følelse av at «NOE» har manglet over flere år. Et slags savn etter å få brukt meg selv på en annen måte.

Nå skjønner jeg at dette handler om å leve i tråd med mine viktigste verdier, være fri og våge å bygge opp min egen bedrift der jeg skal jobbe med det jeg brenner for.

Det er et par faktorer som gjør at vi gjør det vi gjør akkurat NÅ. I fjor høst fikk jeg meg en real «wake up call» (som jeg skal fortelle om i et annet blogginnlegg). Samtidig har mannen min gått gjennom sin egen prosess. Sammen har vi hatt flere timer med parcoaching hos en profesjonell Erickson coach. Det er fascinerende hvordan jeg går i takt med Stig, og hvordan vi nå reiser sammen, hjem.

Avgjørelsen

Sammen med det ovennevnte, ble Hallingtreffet i april avgjørende. Her traff vi regionrådet, næringslivet, kommunene, ambassadører og ordførere for å få vite mer om mulighetene som faktisk eksisterer i regionen. Vi ble positivt overrasket! I løpet av de to ukene etter møtet, hadde vi bestemt oss, sagt opp jobbene våre og booket inn Privatmegleren.

Flytte til Hemsedal

Vi flytter til fjells! Velkommen etter! Her fra en tur med venner i Hemsedal/Ål-traktene.

Å gi slipp

Det er klart det er tøft å gi slipp. Vi er glad i våre små og store venner på Nesodden, kolleger, hjemmet vårt, samt de få gangene vi går på konserter og restaurantbesøk i Oslo.

Likevel må vi gi slipp på noe slik at noe annet kan få plass. Slik at vi kan leve ut svarene på spørsmålene; «Hva vil jeg?» «Hvorfor vil jeg?»  De gode vennskapene vil vi uansett bevare. Oslo kan vi oppsøke når det passer oss. Et nytt hjem venter, uvisst hvor.

Det er klart jeg kjenner på usikkerhet. Det er klart jeg kjenner på frykt. Men det er motet som vinner. Jeg har tippet over, til å velge å stole på livet. Og jeg kjenner at så lenge jeg velger å være den jeg virkelig er, er det intet som egentlig kan gå galt (og jeg lover; det kommer snart et eget blogginnlegg om frykt og hindringer man skaper for seg selv).

Mitt virke

Fra og med august skal jeg utdanne meg videre til Associate Certified Coach og satse på mitt eget konsept innen kommunikasjon. Målgruppa mi befinner seg i både Hallingdal og andre steder i landet. I Hemsedal kommune (blant annet med sitt veksthus) og på Hallingdal etablerersenter vil det være mulig for meg å få støtte og samtalepartnere i denne prosessen. Jeg håper og tror at jeg kommer til å bli kjent med flere likesinnede.

Husbonden tenker at han skal finne seg en ny jobb, gjerne innen produktutvikling og prosjektledelse – men han har et åpent sinn. Vi har allerede blitt invitert på turnè av regionen, der vi får hilse på ulike bedriftsledere. Ikke nok med det. Næringskonsulenten i kommunen har fortalt oss om mulighetene som finnes for både gründerskap og jobber, og barnehagekonsulenten ringte oss for å hjelpe til med barnehageplass og ny skoleplass.

Frigir tid til det viktigste

Så klart er det vanskelig å bryte opp slik vi gjør nå. Så klart vil det være hverdager og utfordringer på bygda også. Men tempoet og livsstilen vil være en annen enn den er i dag.

Nå kan vi starte dagen med en joggetur i fjellheimen, eller avslutte den med en skitur i langrennsløypa eller alpinbakken.

Andre dager blir vi bare hjemme, men da vet vi at vi ikke trenger å pakke torsdag kveld for å komme oss på fjellet. Vi kan vinke farvel til helgeturistene hver søndag mens vi selv slipper å vaske og pakke ut-slik at vi heller kan bruke tiden vår på familietid og naturopplevelser.

Fra og med august befinner jeg meg altså i Hallingdal og nærmere bestemt Hemsedal, men per dags dato aner jeg ikke hvor. Men det ordner seg. Hva er det verste som kan skje? Kanskje at vi må bo på en Airbnb i noen uker. Og det er vel ikke så ille?

 

TAGS
RELATED POSTS
Hugsmia - Mayka Brevik

Hugsmia er ei smie for modige og energiske bedriftsleiarar som ynskjer seg tid til det viktigaste, slik som nye kreative prosjekt, hobbyar og relasjoner. Hugsmia smir og slagkraftig kommunikasjon for hjarteprosjekta til desse bedriftsleiarane. I smia møter du meg, Mayka Brevik, kommunikasjonsrådgjevar og eksperimentell katalysator med sans for komplekse prosjekt. Bloggen dreier seg om mi eiga reise, for å få tid til det viktigaste, og slik oppnå livskvalitet. For tida går noko av smedarbeidet ut på å leggje om bloggen til nynorsk.

Følg meg!

Legg inn din epost-adresse, så sender jeg deg en varsling når jeg legger ut nye blogginnlegg.

Bli med blant 15 andre abonnenter

Kategorier
Blogglisten
Blogglisten hits